Website op startscherm van tablet of smartphone

Het is mogelijk websites en webapps vast te pinnen op het startscherm van een tablet of een smartphone, net zoals een app.  Op die manier kan men een veelgebruikte website met 1 klik openen zonder eerst de browser te moeten opstarten en in de favorieten te gaan zoeken. Elk operating systeem heeft zijn eigen werkwijze.
 

Ipad / Iphone / Ipod touch

Open de website met de Safari browser. Onderaan in de browser vind je een knop met ‘+’ teken of een vierkantje met pijltje (afhankelijk van de IOS versie). Klik en kies ‘zet in beginscherm’ (Add to home screen). Je krijgt een schermpje waar je eventueel de titel kan aanpassen. Tik op ‘voeg toe’ (Add)  en het icoontje zal op je beginscherm geplaatst worden. Is er geen icon gespecifieerd in de website zelf dan maakt IOS er zelf één van de screencapture van de homepagina.
 

Android

Hier hebben we verschillende versies en implementaties in omloop maar het volgende zou moeten werken vanaf android 2.0:
 
Open de default browser, open de website. Gebruik de menuknop  en voeg hem toe aan de favorieten door ‘meer’ (More) te selecteren en daarna ‘Bladwijzer maken’ (Bookmark page) of ‘Favoriet toevoegen’. Tik op ‘ok’. Ga vervolgens terug naar het startscherm. Druk lang op een lege plaats op de achtergrond op je beeldscherm. In het menu dat nu verschijnt kies je voor ‘sneltoetsen’ en verder voor ‘Bladwijzer’ of ‘Favorieten’ (Bookmarks). Selecteer de bladwijzer/bookmark die je zojuist aangemaakt hebt.
 
Afhankelijk van de versie zal nu het icoon van de ‘favorieten’ getoond worden met het favicon van de website (hetzelfde icoontje dat ook in de adresbalk getoond wordt), een icoon gespecifieerd in de website of een mini screencapture van de homepagina.
 

Windows Phone

Ook hier moet men eerst via de standaard browser naar de gewenste website surfen. Tik op ‘Meer…’ en vervolgens op ‘Aan startscherm vastmaken’. Er wordt dan een nieuwe tegel vastgemaakt aan het startscherm.
 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Direct een vraag stellen

Zoekveld

Hebt u een vraag?

Nieuwsalert

Blijf op de hoogte van uw pensioen

Aanmelden